Alice v.17 och början på v.18

Måndag: Red markarbete ute i skogen en sväng, jag var sjuk så det blev inte så hård träning.
Tisdag: Jag red ut med hon som skulle köpa Sture.
Onsdag: Då var det veckans vilo dag :P
Torsdag: Jag galopperade ut en sväng helt utan att tänka form eller nåe.
Fredag: Jag red lite dressyr på banan för omväxling.
Lördag: Då kom Harley ägare (moster) så då hoppade vi lite, mamma tyckte att det gick jätte bra , jag tyckte att det gick inte jätte bra ;)
Söndag: Mikalea ska tävla på söndag så jag red program ridning med henne. Det gick jätte bar tills jag börja rida själva programmet, men han skötte sej jätte fint.
Måndag: Vila
Tisdag: Då skrittade vi jätte långt ich gick i lite backar barbacka.
Onsdag: Idag ska jag rida lite markarbete i hoppsadeln så det blir mer liksom stå upp och inte sitta ner så mycket.

Alexandra

Måndag: Vila
Tisdag: Gick en promenad och hon fick beta lite av det gröna gräset som är påväg :)
Onsdag: Red hemma på gärdet. Jag har svårt att rida ihop henne på ett bra sätt när jag rider i hoppsadeln, jag tror att jag rider för starkt och okänsligt då. Så därför fick jag lägga upp stigbyglarna och sitta ner istället för att rida lätt och vad mycket bättre det gick. Jag skulle behöva rida dressyrlektion i hoppsadeln och med korta läder så jag inverkar på rätt sätt även då.
Torsdag: Red lite dressyr hemma och hon gick ganska bra. Jag har tappat lite av vår fina dressyrform när jag mest hopptränar så nu ska jag lägga ner lite mer energi på att hitta den igen.. Kändes inte helt smidig i båda sidorna utan jag måste få henne mer liksidig. Behöver nog tänka på att jobba lite extra i höger varv som är lite svårare. Det är lätt hänt att jag rider mer i det lätta för att det är ju alltid roligare att göra det som går bäst!
Fredag: Vila
Lördag: Hopptävling i Latorp. Började dagen med att glömma nummerlappen, INTE bra. Men vi gjorde en provisorisk till Anna kom och va snäll att låna ut en. Så framridningen till1m blev inte den bästa, men vad gör det när jag tar mig samman och riden en riktigt fin 0 runda. Cherry blev nog överraskad över att jag va så bestämd och blev därför lite stark, men så länge det går bra så gör det ju inte så mycket. Sen va det dags för debuten i 110och såklart va det något som störde  denna framridning/framhoppning oxå. Helt plötsligt så får man inte rida i skjorta + säkerhetsväst utan det anses som oreglementsenlig klädsel. Jag visste att man enligt TR får det och pratade med överdomaren om det. Hon hade ingen aning och va bara allmänt nonchalant och de hade inget TR att tillgå så jag struntade i det och det i skjorta+väst ändå. När jag kom in på banan så hade Cherry fått lite tuggummi under hovarna så det blev en segare runda men vi klarade oss på 1 rivning och 1 tidsfel. En mycket bra debut :) Grattis till Anna som blev placerad 4:a med Lady i den klassen.
Söndag: Vila
Måndag: Död i kroppen efter att ha stängslat hage själv --> vila för mig och häst.
Tisdag: Dressyr hemma. Hon gick riktigt fint och va rolig att rida. Vi galopparbetade ordentligt och tränade på att göra lugna galoppombyten så vi så småningom kanske kan göra det i serier, vore coolt. Sen så testade jag att göra någon sorts galoppiruett för att få henne riktigt på bakdelen och det fungerade riktigt bra till vänster men lite svårare till höger. Vi avslutade med ökad trav på längre tyglar och det gjorde hon bra. Va kul att känna att hon längde steget ordentligt och sökte sig nedåt.

Anna

20 Måndag: Vila

21 Tisdag: Galoppjobb på fältet, höll igång en lite längre stund än vanligt. Gjorde också några ökningar, hon låg på men ändå kontrollerad. Jag sprang min 2 km runda.

22 Onsdag: Hoppade en kort oxer på 110 cm höjd med galoppbommar före och efter. Övade på att bara slappna av och låta henne sköta sig själv över bommarna. Hon ligger på lite väl mycket då och man tror hon ska riva men konstigt nog gör hon inte det.

23 Torsdag: Vila

24 Fredag: Red lite lydnadsövningar i galoppen över ett 30 cm hinder. Red också lite lösgörande och förberedde inför morgondagens tävling. Kändes toppenfin!

25 Lördag: Tävlade två 110 klasser i Latorp. Kändes förvånansvärt bra! Vi har inte riktigt den där 100% :iga kommunikationen som vi hade förr i omhoppningarna så jag vågade inte ta några större chanser. Vi blev felfria i båda klasserna och i den första räckte det till en 4:e plats! I den andra klassen räckte inte tempot till placering. Hon måste bli starkare i galoppen om jag ska kunna rida fortare. Som det är nu så sätter hon inte under sig tillräckligt. Måste vi träna på, så mer galoppjobb! Här finns en film om ngn är nyfiken:     http://www.youtube.com/watch?v=AKnhbs8Brco

26 Söndag: Red ett skrittpass som sällskapsdamer till Mirre. Jag har även promenerat en sväng.


21/4 Alice & Mikaela

När det var tävlingar i Karlsokoga för några helger sen så var både jag och Mikaela där. Hon red Muscot och jag red Harley. Mikaela starta bara en LD clear round för hon hade inte hoppat Muscot så mycket. Hon fick tyvärr två stopp men det var mest för att hon glömde rama in. Sen blev hon lite arg på sig själv och gjorde då en omstart. Då gick det hur bra som helst. Dom hade fint tempo och det blev mer rytmiskt,.
Jag tävlade en 90 och 100 dagen efter. I första klasseb råka han peta ett för att han låg lite fel. Men han var jätte fin och det kändes toppen. Sen i 100 hade jag redan bestämt mej innan jag red att om jag skulle vara felfri i grundomgången så skulle jag inte rida omhoppningen. Det var mest átt han hade aldrig tävlat i hela hans liv och så att det fanns en risk att han skulle vara för trött efter dagen. Men jag gick inte felfritt i alla fall. Först så rev han sista hindret i en kombination för han klarade på nått sätt att få in två galopp språng. Och sen rev han nästa hinder för han låg så himla fel. Sen fick vi ett jätte bra språng och då kände jag att det räckte. Så jag utgick. Men är på nått sätt ändå nöjd efter den helgen.
Det här kommer kanske lite efter. Men annars har det hänt väldigt lite här. Vi rider på som vanligt.

SARA 19/4

måndag: idag red jag på ridbanan hos bella, hade dressyr med mamma och nikita var lite stel i början men sen på slutet gick det riktigt bra.
tisdag:uteritt, galopperade travade och skrittade. gick bra men hon var lite busig :)
onsdag: hoppade hoppträning för britt persson i kumla. gick riktigt bra och kom upp på ganska höga höjder.
torsag:ledig
fredag:ledig
lördag: red först ut sen ut på banan och öva lite galopp. gick riktigt bra, och hon gjorde precis som jag ville! (happy)

Alexandra

Måndag: Vila

Tisdag: Red lite hemma. Min tanke var att rida lite avslappnat och bara skutta över ett litet hinder som va uppbyggt. Men så blev det inte.. Hon va jättespänd och lite stressad. Jag försökte att jobba vidare men blev lite för irriterad för att det skulle fungera, verkligen något att jobba på!!
Onsdag: Hoppträning för Marion. Gick riktigt bra, var lite banhoppning och linje-träning. Framridningen gick bättre än förra gången och vi började med samma övning som vi gjorde sist och den behövde vi bara göra en gång åt varje håll för den fungerade bra. Sen så fortsatte allt bra förutom en oxer som jag tyckte såg lite stor ut och därför kom vi fel och hon stannade. Vi fick inte till det för än sista språnget då jag gick ut lite längre så jag fick bättre väg! En mycket bra lektion där jag fick öva på att inte se en bana som enkelhinder utan att även rida bra mellan hinderna så det blir en bana.
Torsdag: Uteritt kombinerat med kondition/intervallträning. Vi red bort till gamla flygfältet. Jag började med att skritta ca. 3,5 km och sen trava lite innan jag kom fram till den fina vägen. Där så kortade jag upp stiglädrena och galopperade lite i lätt sits. Sträckan var ca 450 m och det galopperade vi på ca 1 minut. Jag tyckte att jag red jättefort men när jag kom fram så var det ju inte ens det tempot man ska ha.. hehe Det måste jobbas på, men är ju ganska kul! Sen så skrittade vi hem igen, blev en sträcka på nästan 1mil.
Fredag: Vila
Lördag: Red dressyr hemma. Gick bra fast jag kräver lite för mycket av henne ibland så när jag låter henne vara lite mer och jobba lugnt så är hon riktigt fin!
Söndag: Skulle egentligen åkt och tävla i Filipstad och debuterat 110cm men den tävlingen blev inställ så då åkte vi till Askersund och hoppade en Pay'n jump istället. I 1m så red jag dåligt så den rundan försöker vi glömma, men en positiv sak va att jag inte tyckte att det va högt. Sen kom då debuten i 110 cm och det gick verkligen superbra!! När jag gick banan så planerade jag precis hur jag skulle rida och den planen följde vi. Resultatet blev en rivning på ett litet räcke men vad gör det när allt annat kändes superbra!!


Anna 19/4

13 Måndag: Dressyr, hade bestämt mig för att få loss och tag i henne i dag och komma ihåg hur! Men resultatet blev inte som jag hoppats, visserligen fick jag loss henne men det kändes överdrivet och i hoppdraget, ingen "vikänsla" liksom! Lady blev frustrerad och krulla ihop sig och sköt rygg några gånger. Nej! detta duger inte i morgon får jag rida med mindre hjärna och mer känsla!

14 Tisdag: Red ut och galopptränade på fältet, det var mycket hopp och kast och så där men till slut kunde hon galoppera i ett lugnt jämt tempo utan att jag behövde brottas med henne. Kan inte göra tempoväxlingar än då hon inte är tillräkligt lydig, hon bara drar! Sen travade jag grusvägen upp och ner några gånger och öka de och minskade. Det funka faktiskt fint så galoppen borde snart lösa sig med. Hoppade även ett pass med Queen, vilket innebär lite mer fysisk träning för min del!

15 Onsdag: Dressyrjobb lite här och var, fältet, banan och vägen. Tvingade henne att gå lugnt för att sen tempoväxla lite i traven. Jag själv sprang 2km.

16 Torsdag: Hoppade en låg bana, tränade lite korta vägar och då jäklar sätter hon under sig! Hoppar fram som en känguru ibland också... Jag sprang 2 km

17 Fredag: Började med en rask galopp på fältet efter framskrittning och sedan gick jag in på ridbanan. Hela passet var hon jättefin. Hon var mjuk och satte under sig. Mycket lätt i handen även i tempoväxlingar i alla gångarter. Fick den där härliga "vikänslan"! Jag har sprungit 2 km i dag med. Mitt mål är att springa sträckan i rask takt utan att flåsa som en blåsbälg!

18 Lördag: Red ute på fältet, red i en extremt långsam galopp i både uppförsbackar och nedförsbackar (de lila vi har), hon hade mycket svårare nedför så det  får jag jobba på. Red i min bomlösa sadel så då blir det mest dressyrridning. Nu kunde jag rida tre galoppsprång framåt och tre galoppsprång tillbaka utan att hon la sig på Härligt! Nu kändes vi två som en individ och inte som två kroppar som arbetar mot varandra. Mysigt!

19 Söndag: Hoppade för pappsen tillsammans med Lisen och Madde. Vi hoppade ju bana och det gick ganska bra. Det blåste mycket och hon var lite för taggad! Skulle vilja kunna få den där härliga galoppen i anridningarna också men det kanske kommer!


Lisen 19/4

söndag: (Linda skriver). Idag red jag med Ella och Belona, vi gjorde en liten hoppbana med några pinnar i skogen. Det var soligt och skönt och hästarna tyckte det var jätteroligt, men det var rätt så jobbigt för dom. Fast Schottis vart så pigg så han började bocka! Men det blev lite som en intervall, fast vi galopperade inte så länge i streck liksom.

måndag: (Lisen skriver). Jag och mamma tränade intervaller (2min galopp, 2min skritt) på banvallen mot Dormen. Vi försökte ta lite snabbare tempo bortåt och lite långsammare hemåt för att inte hästarna skulle bestämma tempo. Allt gick väl ända tills jag och mamma kom på att vi skulle hoppa lite banker på Björkmongärdet efteråt. Hoppa gick ju bra men när jag och Schottis ville åt olika håll, så gick vi också skilda vägar. Jag gjorde en volt åt vänster och hann precis bli rädd för att Madison skulle springa över mig. Min hjärna lägger av när den snurrar för fort så jag tuppade av en stund och drömde en massa konstiga saker. Det var lite läskigt men efter det hoppade vi en sista gång och gick hem.

tisdag: Idag vilade Schottis.

onsdag: (Linda skriver). Idag tränade jag hoppning och dressyr hos Anna. Först hoppade vi, men sen sprang han bara efter hindren, så då fick jag hoppa ett ”rakt” hinder och göra halt direkt efter hindret och om han inte lyssnade och börja streta, så fick jag dra till ordentligt i tygeln så han skulle stanna. Sen fick jag rida slutna och öppna i skritt och trav, när jag skulle galoppera fick jag tänka öppna liksom, för han inte skulle börja streta igen. Men efter en stund provade jag att hoppa alla hinder igen och då gick det ju JÄTTEBRA!! Det var nästan som att rida en annan häst, efter den övningen. Så då kunde jag ju hoppa alla hinder utan att han höll på och streta sådär. Så fick jag göra mycket volter innan jag började hoppa. Så till slut gick det jättebra.

torsdag: (Lisen skriver) Vi red en runda runt mullersäter som uppvärmning och sen red vi på paddocken och tränade på volter med övergångar skritt-galopp-skritt. Han lyssnade bra men han vill inte riktigt hålla sig i form genom övergångarna.

fredag: Idag vilade Schottis.

lördag: (Lisen skriver) Idag tränade vi dressyr för Ola. Schottis kändes mycket bra och lösgjord på slutet. Sedan skrittade vi hem på Högabergvägen (ca 50min).

söndag: (Lisen skriver) Jag och Schottis hopptränade för Anders. Det kändes att vi tränade dressyr igår för han lyssnade bättre på mig. Vi red en bana med titthinder och en kombination och lite korta svängar på slutet. Det gick jättebra! Jag ska bli bättre på min yttertygel så han inte kommer böjd in på något hinder. Linda red Belona.


Lisen påsklov

måndag: (Lisen skriver) Jag tränade i Västanbytorp för Sia. Eftersom vi ska tävla i Karlskoga på fredag så ändrade vi till hoppning. Vi hoppade en bana med snett-igenom hinder och lite korta svängar. Schottis var jätteduktig! När jag är noga får han en riktigt stark galopp och kan hålla den genom svängarna. Efter idag ser vi fram emot fredag!

tisdag: (Linda skriver) Idag red jag med Cornelia runt Palmers och Mullesäter. Det var väldigt mjukt på gärderna, så vi tog en runda runt Mullesäter också och där var det inte alls lerigt. Schottis var duktig, men lite trött. Vi galopperade några vändor fram och tillbaka på gärdet vid Mullesäter, för otroligt nog verkar det aldrig bli blött… Sen red Lisen Madison.

onsdag: (Linda skriver). Nu har Lisen blivit sjuk, men vi hoppas verkligen att hon blir frisk till fredag! Jag och Schottis tränade hos Anna och det gick jättebra!, jag kände verkligen att han blev mjuk i hela kroppen. Sen har han blivit så stark i galoppen också, så han orkar hålla den även om det blir konstigt t.ex. i en snäv sväng.

torsdag: (Linda skriver). Idag red jag och mamma runt Lövhem, vi tog det bara lugnt och joggade Madison och Schottis på en mjuk och fin grusväg. Sen skrittade vi hemåt. Efter det red jag Belona och mamma red Kalle, vi red på banan en stund och vi jobbade mest på volterna för att mjuka upp dom lite.

fredag: (Lisen skriver) Tävlade idag i Karlskoga. Jag var nog kanske inte riktigt frisk men jag var för tävlingssugen för att låta bli. I första klassen, 80cm, gick det som en schottis (dans) :D.Det kändes precis lika bra som i måndags! Jag var mycket nöjd. Efter det blev det långa timmar i väntan på klass 2. Framridningen kändes fortfarande jättebra, galoppen var kraftfull och sprången fina… Inne på banan, första hindret, andra hi                            ?!    !!!!!Han stannar. ?! Jag blev paff. Jag tänkte; okej, inte bli stressad, inte bli stressad. Andas. Vi stannade igen. Aaagggrrrrhh!!! Nu var jag frustrerad. Vi hade bra galopp, hindret var inte läskigt, jag satt rätt, var i balans, osv., det verkade inte finnas något att skylla på. Han stannade en, … två, … tre gånger. ”Ekipaget är tyvärr uteslutet, var vänlig och lämna banan”. Just då kändes det mycket onödigt från min sida att ha åkt dit… Vi har funderat på varför han faktiskt stannade, resultat: kanske blev det en för lång väntan, han blev kanske trött psykiskt av allt omkring, troligtvis.       Linda red Belona och Flash.

lördag: (Lisen skriver) En sådan härlig dag! Jag passade på att ta med Sandra (Fredriksson) på en uteritt. Jag red Madison och hon red Schottis. Allt gick mycket bra och hästarna var glada och nöjda. Linda red Belona.


SARA 12/4

har gått segt för mig att blogga för jag har inte riktigt vetat om att vi skulle göra de, men nu kommer de!
måndag 6/4:  red för sia i västanby, dressyr. det gick mycket bra!
tisdag:ledig
onsdag: uteritt
torsdag:ledig
fredag:galoppträning med mamma
lördag:ledig
söndag: uteridning barbacka.

Anna 12/4

Måndag: Dressyr på utebanan. Var lite springig och fick inte riktigt ihop galoppen. Travarbetet kändes däremot jättebra. Vad tusan är det jag gör för att få ihop henne i galoppen? Någon som vet varför det bara funkar ibland?
Tisdag: Dressyr i dag med, jobbet från gårdagen satt kvar och efter mycket "bakdelsvändningar" i alla gångarter lossna det till slut så där 100%-igt i galoppen. Det är så jäkla härligt att rida då. Hon blir bara högre och högre i framdelen ju mer man driver till skillnad mot annars när det blir tvärt om, att hon blir som en skenande skottkärra och fräser på! Jag har även sprungit 3 km med några flåspauser.

Onsdag: Vila, Jag gick/sprang på universitetets elljusspår 5 km slingan.

Torsdag: Hoppträning för pappsen, hoppade en ensam trippelbarr på 118 cm i ridhuset. Detta var provet om jag skulle anmäla mig till 110 på nästa tävling. Jag hade bestämt mig att om denna träning kändes bra skulle det bli 110 och 110, annars 100 och 110. Ödet skulle få bestämma liksom! Och hur gick det? Jo, ett hoppass har aldrig någonsin känts så bra! Man brukar alltid missa några dm i på något avsprång eller att något inte känts hundra men detta pass stämde verkligen allt. Red framåt i varje anridning och fick 100% kanon avsprång. Dessutom låg hon mellan 20 och 30 cm över hindret och hoppa. Jaa jag anmälde mig, så får vi se om ödet vill oss väl! Pappa skulle strypt mig i plastrongen annars sa han.... Jag har sprungit upp till postlådan vid ica och hem igen för att posta laganmälan.

Fredag: Red ett lättare dressyrpass eftersom vi hoppade rejält dagen innan. Red henne lång och låg.

Lördag: Lady vila, jag har dansat två nätter på Rigabåten, räknas det som motion? :-)

Söndag: Hade två 50 cm hinder på medellinjen som man kunde antingen rida mittvolt, eller de andra volterna och även byta varav över. Tränade att rida i lite mer framåt tempo men ändå få henne att spåra och inte gena med baken. Hon gick ganska bra men var lite hängig i handen.


Alexandra


Måndag: Dressyrträning i Västanby, hon gick riktigt fint då! Eftersom jag fick igenom markarbetet ordentligt dagen innan så satt det kvar även idag. Vi gjorde övningar som verkligen krävde att man hade koll på både yttersidan och innersidan och det lyckades vi riktigt bra med faktiskt.
Tisdag: Det va så underbart väder så jag passade på att rida ut en sväng i skogen. Vi kom till en jättefin väg som tidigare varit en start och landningsbana för flygplan (väldigt längesen tror jag). Den hade jättebra underlag fast en del bitar var fortfarande täckta med snö och is. Vi galopperade i intervaller fram och tillbaka på den, jag vet inte hur långt eller vilken tid det tog men Cherry va svettig efteråt så det va nog jobbigt i alla fall.
Onsdag: VILA
Torsdag: Vi drog iväg till västanby för att trimma lite inför tävlingen. Jag ville ha henne mjuk och att hon skulle gå fram ordentligt för skänkeln och det tycker jag att jag fick igenom bra.
Fredag: Red hemma på ett gärde. Blev lite mjukgörande ridning idag oxå för att hon skulle vara mjuk tills tävlingen.
Lördag: Första hopptävlingen för säsongen, det blev 90cm+1m i Karlskoga. Framridningen gick faktiskt bra och jag va ganska säker innan jag gick in på banan. Det är aldrig bra när det gäller mig för då rider jag inte, och så vad det även denna gång. Vi va felfria på hinder men jag la en volt som vi fick 4 fel för + 1 tidsfel. I andra klassen gick framridningen oxå bra men jag va inte lika lugn som till klassen innan och det va nog bra för jag red mycket bättre. Men även i den här klassen fick vi 4 fel för en volt + 4 tidsfel. Volterna fick jag göra för att jag jag fick trycka på lite till hindret och efter det fick jag inte tag i henne igen. Men det är bara att fortsätta att träna och tävla för att få rutin :)
Söndag: VILA


Alexandra

Den här veckan blev det dåligt med ridning pga. jobb. Blir ju så ibland och speciellt när man jobbar natt.

Måndag: vila
Tisdag: Red mycket skrittjobb eftersom underlaget var väldigt klaffsigt! Jag hade gramantygel på för att få henne i en stadigare form och det gick bra, hon jobbade på ordentligt.
Onsdag: jobbade hela dagen > vila
Torsdag: Skrittjobbade
Fredag: Red ut med Anna och det gick bra. Galopperade en liten bit och Cherry va väldigt pigg och gillade inte att Lady va före henne. Jag måste ut och galoppera lite mer så det inte blir så himlans kul på terrängbanan sen.
Lördag: Vila
Söndag: Hoppträning för Marion. Det märktes att jag inte hade ridit ordentligt denna vecka för hon va stel och ville inte gå fram för skänkeln. Men efter en hel del lösgörande så blev hon bättre. När vi började hoppa så gjorde vi det på volt med 2 små hinder. Då skulle jag träna på att bara rulla på , det gick bra i ena varvet men blev mer orytmiskt i det andra. Nästa övning var 3 räcken med 9 m imellen och där skulle man få in 3 korta galoppsprång. För oss va det viktigt att komma in i en kort galopp med tryck!! Vi fixade den övningen riktigt bra. Sen på andra långsidan va det en liten studs och sedan 3 normala språng till en oxer. Den övningen va lite klurig då vi kom in fel på studsen så jag fick rida på ordentligt till oxern. Men när jag ändrade vägen in så blev det bättre. Vi avslutade med att hoppa oxern enskillt från lite olika vägar och det gick riktigt bra. Nu är vi laddade inför tävlingen på lördag!

Lenita - första anteckningen

Lenita

Nu ska här börja skrivas av mig också. Vet inte om jag kommer att tävla något i fälttävland den här säsongen då vi bland annat tränar tornerspel och förhoppningsvis kommer att rida det en del i sommar. Så därför vet jag inte om vi har möjlighet att satsa något särskilt på fälttävlan.

MEN det är ändå en bra och varierad träning och får vi inte till tornerspelen så som jag vill så kanske vi provar med fälttävlan.
Får helt enkelt se vad som hittas på längre fram.

Måste kolla i min stallbok för att komma ihåg vad vi gjort den här veckan. Dock har hon i det närmaste vilat både lördag och söndag då vi upptäckte att hon var halt när jag red fram inör att hoppa lite hemma i lördags. Igår (Söndag) var hon mycket bättre än i lördags men ändå var det något som inte riktigt stämde.

Det är ibland så svårt att avgöra om hon är halt eller inte. Hon har nämligen sitt eget lilla märkliga steg emellanåt och då kan det stundtals se ut som om hon är halt trots att hon inte är det. Har tyckt att det i det närmaste försvunnit sedan vi flyttade till fastlandet. På Gotland såg man det nästan jämt när hon inte gick i form men det kan ha varit något som haft att göra med att hon inte haft tillräckligt med muskler. 

När vi fortfarande bodde på Gotland kom en kiropraktor och kollade henne och enligt denna så fanns det ingenting att åtgärda, Biza var jättefin och jag hade gjort ett fynd när jag köpte henne. Och DET kan jag absolut inte säga emot. Vi har haft våra duster, och de har inte varit små! Men nu blir hon bara finare och finare!

Anna 5/4

Torsdag: Red ut på morgonen på fältet innan nattfrosten släppt taget om marken. Underlaget var mjukt utan att kladda så det var jättebra. Red kort galopp för att hon ska lära sig att inte bara dra iväg. Hon ligger på som tusan! När det började bli klafsigt trava jag en vända på grusvägen och gjorde skänkelvikningar från sida till sida.

Fredag: Red ut en tur med Alex som moraliskt stöd. Det gick jättebra för att vara oss! Kom runt en sväng på banvallen så det var jättekul. Ibland var hon ju lite fjollig och såg ut som hon tänkte hoppa upp i Alex knä på Cherrys rygg :-). Mest skritt och trav. Sedan avslutade vi med ett dressyrpass i ridhuset. Mot slutet fick jag ihop galoppen genom att göra stora bakdelsvändningar i trav före jag fattade galopp.

Lördag: Vila

Söndag: Träning för pappsen, hoppade en trippelbarr med ett en galoppbom före, som var lagd lite stort in och en oxer med en bom också på ett långt galoppsprång. Hon hoppade riktigt trevligt och vi hade inga problem att rida framåt till hindrena. I landningen var det tyvärr väldigt obalanserat med lite bredställ och korsgalopp här och var. Sista rundan försökte jag vara "viska" med framåtdrivande hjälper i anridningen och då blev landningarna riktigt bra. Jag rider för mycket "Orupridning" på henne så hon blir så jäkla speedad!


Lisen 4/4

Hej, nu är det dags att avlägga rapport.

måndag: Linda var och hopptränade Schottis i Västanbytorp. Det gick bra, han var pigg och tyckte det var kul att hoppa. De tränade kombinationer och växla galoppsprång.

tisdag: Jag och Paulina red en lite längre uteritt. På ett ställe rann en liten bäck över stigen som man var tvungen att gå över. Kalle hoppade över utan problem. Schottis stod en liten stund och tvekade, jag gav honom långa tyglar och peppade på. Ååå hej, så var han över med ett sådant där stort språng. Vi tog tillfället iakt och gick över den lilla bäcken några gånger tills Schottis kändes lugn.

onsdag: Jag tränade hos Anna och gjorde övningen som hon lagt ut på bloggen. Vi gjorde den som intervall så att vi gjorde övningen 2 min, skrittade 2 min osv. Schottis har blivit bra på att korta och länga galoppen. Men han var lite dum med att fatta galopp; något att träna mer på.

Vi klarade snett igenom fint :D, dvs. hoppa röda hindret, ett galoppsprång, mellanhindret, två galoppsprång, blåa hindret. Det var svårt därför att man är tvungen att ha koll på sidorna, att han inte ”svänger” utan bara går rakt, annars fixar man inte galoppsprången.

Ganska hård intervallträning alltså!

torsdag: Vila.

fredag: Nu skriver Linda. Jag red ut med Paulina en sväng, han var lite larvig men det gick ganska bra ändå. Vi galopperade lite i omgångar, eftersom Kalle är rätt så ömfotad. Men som tur är kommer hovslagaren på onsdag. Men när vi galopperade gick vi på rätt ordentligt korta stunder. Men vi travade även en bit i ganska högt tempo.

lördag: idag red jag ut runt Carl-fors, smart som jag är (not). Alla människor och hundar var ute i fina vädret och Schottis var larvig som igår. Han var rädd för allt! När vi t.ex. kom travande i en behaglig takt så tvärstannade han helt plötsligt så att jag åkte fram på halsen. När jag sedan satte mig tillrätta såg jag att det hemska odjuret som skrämt honom var en lyktstolpe… 


Alexandra 1/4

Förra veckan kan sammanfattas i ordet Dressyr.

Måndag: Dressyrträning i västanby. Skrev om det i förra inlägget.
Tisdag: Vila pga. det hemska vädret
Onsdag: Då åkte jag iväg till Viby för att träna lite dressyr och rida igenom programmet tills söndagen. Det gick riktigt bra tillslut. Men jag fick rida programmet några gåner för att få alla saker att gå relativt bra. I början så försökte hin smita ut på en större volt när jag skulle ha en 15m. Detta fick jag jobba med och vara kvick med att parera när hon sköt ut bog och bakben åt alla håll. Tillslut så blev jag nöjd och vi åkte hem med goda förhoppningar inför söndagens tävling.
Torsdag: Bara skrittjobb hemma pga. dumt väder..
Fredag: Snöstorm = ingen ridning
Lördag: Då gjorde jag högskoleprovet så det blev tyvärr ingen ridning den dagen heller. Inte världens bästa uppladdning inför en dressyrtävling men vad ska man göra när vädret inte vill vara på sin bästa sida.
Söndag: Vi drog iväg tidigt till Laxå för jag startade som nr. 6. Framridningen började inge bra för de som redan var där inne när jag kom in tog stor plats och det ända jag gjorde i början va att undvika dom. Mamma peppade mig till att ta mer plats och det blev bättre när de gick ut. Jag tyckte att det fungerade ganska bra under resterande delen av framridningen, men skulle vilja haft igenom henne mer. Men eftersom jag har svårt att rida fokuserat när man är fler i manegen så blev det inte bättre. Det är verkligen en sak jag måste öva på!!!
Väl inne på banan så var dressyrstaketet och ena långsidan ganska farligt så hon blev väldigt spänd där. Domaren tyckte att travarbetet va riktigt bra, men skritten och galoppen fick sämre poäng. Skritten förstod jag men galoppen är jag lite besviken på men förstår varför. Det är bara att ta nya tag nästa gång.

1/4 Anna

Ja nu skriver jag igen! Men eleverna ska rida  övningen jag tipsar om i veckan så jag tänkte nån kanske vill använda bilden i sin blogg! :-)

Måndag: Lady vila. Hoppade Queen. Gymmet 40 minuter kondition.

Tisdag: Dressyrpass, Jag fick stundtals ihop galoppen genom att lossa yttersidan, ge och ta på tygeln och så helt plötsligt börjar hon låta som ett ånglok och hon sätter sig på baken. När hon kommer i sådan balans kan jag driva utan att hon hänger sig i handen. Tränade mycket uppfångningar i traven. Sedan red Hanna lektion.

Onsdag: Fick inte den där 100% balansen som jag fick igår i galoppen. Trots jag försökte jobba likadant... Tränade denna övning på bommar i cavalettistöd. Gick bra och lyssnade fint. Jag varierade med att lägga 3 eller 4 galoppsprång mellan blåa och att lägga 2 eller 3 galoppsprång mellan röda. Mellan röd till gul var det ett galoppsprång och mellan gul till blå var det två korta. Träningstips om ni har dålig fantasi!!


RSS 2.0