Alice 26/2

Måndag: Då var vi och hopptränade i västanby . Hade lite problem att styra .
igår: Jag red dressyr . Och det gick så jävla bra :D
 Idag: Jag har själv varit och tränat aerobic . jobbigt men extremt skönt sen när man kmr hem .

Alice 18/2

Lördags: I lördags så var Mikaela och jag och hoppade Muscot och Harley på Kvinnersta innan vi åkte hem med dom. Vi hoppade inte speciellt högt utan mer gymnastik hoppning. För Mikaela hade aldrig ridit Harley knappt förut och jag hade inte ridit Muscot på flera månader. Men jävlar vad han hade förändras, han sparkade ut efter hindren och var as pigg. Jätte roligt att han hade hittat gnistan igen.

Söndag: Några kusiner var hos oss så vi bestämde oss för att tolka. Och jävlar vad kul hästarna tyckte att det var . Det märktes tydligt nu hur mky vi har släpat skacklar efter honom och tömkört för han brydde sig inte över huvud taget. Men Harley är aldrig tolkad efter men han skötte sej exemlariskt :D . Men det var lite otäckt när muscot sparkade bak ut i galoppen när vi hade småbarn i pulka bakom.
Sen på kvällen åkte jag och tränade aerobic med mamma.

Måndag: På förmiddagen red jag ut med Harley. Vi galopperade i backar och tränade att hålla ett lagom tempo. Det var jätte kul , men himlar vad kallt det är ute :O
Sen på kvällen åkte Mikaela och jag och tränade i Västanby med Muscot och Sture. Det var markarbete med bommar och det var väldigt kul som omväxling mellan hoppning och dressyr.

Tisdag: Igår red Mikaela och jag ut på Sture och Harley en lång sväng. Det är ju bäst att passa på medans snön ligger kvar.

Onsdag : Idag har jag skrittat ut barbacka en sväng på Harley. För efter att vi har galopperat ut tre dagar irad så behöver han bara röra sig lite så han inte blir stel.

Alexandra 10/2

Idag va jag ute och red i snön, det va jättemysigt och cherry tyckte det va kul.

När vi arbetade i traven så va hon väldigt ostadig och rumpan sladdade iväg i svängarna. Jag blev lite frustrerad och visste inte riktigt hur jag skulle få tag i henne för när jag spänner mig så blir det bara värre. Då gjorde jag så att jag började rida lätt i en mer bestämd takt som inte va så stressad som hon hade innan och vilken skillnad det blev. Det va ungefär som att trycka på en knapp, hon började söka sig neråt och fick ett lugn och rytm i steget som hon inte hade innan. Jag lät henne jogga runt lite så för att hon skulle få träna lite styrketräning. Efter det fick hon skritta ett tag eftersom det är väldigt jobbigt att trava i 30 cm snö. I galoppen så gick hon väldigt lugnt och fin och tycket det va superjobbigt, jag höll inte på så länge för jag ville ju inte köra musten ur henne.

Det här vädret är toppen att rida i hoppas det håller i sig.

Anna: 10/2

Det kanske inte är så roligt att läsa en träningsdagbok från en som inte rider... men men, jag skriver endå för det kan vara roligt att läsa för mig själv sen när jag är igång. Då kanske jag har glömmt bort hur jag längtade efter att få rida!!

På träningsfronten är inga nyheter.. Jag har cyklat på gymmet och det var härligt att få flåsa lite!

Lady fick lösgaloppera i ridhuset över lite galoppbommar, det tyckte hon var kul! Trodde nästan hon skulle sparka av mig den andra handen! Efter det tränade vi lite ledövningar, stanna backa, flytta bakdelen. Hon var jätteduktig! Svara på minsta vink.

Alexandra 7/2

Idag va ju tanken att jag skulle iväg och hoppträna lite, men så blev det inte. Vägen hade riktigt isat till sig under natten så efter att ha gjort ett tappert försök att åka till viby så vände vi i fjugesta, det är inte värt att riskera att något händer. Jag blev väldigt besviken eftersom jag verkligen hade sett fram mot att få hoppträna igen. Men det blev lite ridning i alla fall för jag trotsade dimman och red lite här hemma på ett gärde. 

Det va svårt att veta hur bra underlaget va så jag vågade bara trava och tur va kanske det för pigg va hon med. Jag får se om jag vågar mig ut imorgon igen. 

 

Anna 7/2

Red Lady ett lätt pass, tränade på att rida henne i en låg form och få henne att spänna av. Här hade jag nytta av min korta karriär i westernridning. Hon har massor av överskottsenergi och är spänd men tillslut mjukna hon och lufsade runt helt avspänd.

Jag red i min bomlösa sadel för första gången och det kändes bra! Den sadeln är ju mycket tydlig om man sitter snett för då snurrar den runt! Jag satt nog rakt och i balans för den låg på plats. Jag upplever att Lady var mycket stelare i högersidan men nu funderar jag på om det inte kan vara så att jag är mycket starkare  i min högerhand och att hon är van vid det och nu när jag bara rider med vänstern märker jag skillnaden mycket mer?!

Alexandra 5/2

Nu är det hårdkörning som gäller. Var iväg till Västanbytorp idag med och red Cherry. Med dagens pass så var tanken att hon skulle få galoppera av sig lite till lördagens hoppträning och det var välbehövligt!

När jag red fram kändes hon inte riktigt lika fin som hon gjorde i tisdags när jag sist var där. Utan jag måste verkligen öva på att komma åt henne lika bra när jag rider i hoppsadeln som jag gör i dressyrsadeln. Det är ju mycket lättare att inverka på hästen och hålla koll på alla bogar och bakben när man sitter ner, men det är ju minst lika viktigt att kunna det när man rider lätt. Så största delen av passet gick åt till att ha kontroll på både henne och mig, en bra början är ju att ryttaren gör rätt. Skulle verkligen behöva en dressyrlektion snart..

I alla fall så avslutade jag passet med att galoppera en hel del och tänka på att hålla tempot i hörnen så jag kan komma igång och hoppa lite högre framöver. Det är ju väldigt viktigt med bra tempo i terrängen oxå, där går det inte att mes-rida så terrängträningarna kommer vara superbra för oss.

Anna 4/2

Jag har ju som de flesta vet brutit handen.. Men då tänkte jag passa på att ta ett stortag med min fysik nu istället. Jag har precis köpt ett gymkort på universitetets gym så nu tänkte jag ägna all väntetid på  rätt buss till att täningscykla. När handen kommer  ur paketet tänkte jag även träna annat på gymet för att få tillbaka styrkan.

Lady hålls igång av min medryttare Hanna. Jag hade lektion för dom och då fick dom trava mycket bommar. Tre bommar i hörnen för att  träna på att böja på kroppen och kliva på samtidigt. Även bommar på volt av samma anledning. Lady skötte sig fint och Hanna fick kämpa med att vakta yttersidan. De fick också trava cavaletti på kort avstånd så Lädy verkligen fick lyfta på benen och Hanna sitta i balans. I galoppen var Lady så nära att bocka som en häst kan vara utan att göra det!

Sedan kunnde jag inte hålla mig! Jag skrittade Lady medans Hanna plocka undan. Gjorde lite öppna och bakdelsvändningar för att få all energi att samla sig där den ska vara - bakdelen.. Underbart att sitta på häst men krångligt att ta sig upp och ner med en hand!

Alexandra 3/2

Idag va jag och Cherry i Västanbytorp och tränade lite markarbete. Hon va väldigt pigg och verkade tycka att det va kul att komma igång igen. Blev lite längre vintervila än jag tänkt men vädret kan man inte styra över. Men nu är vi som sagt på G.

Dagens pass va mest att känna så hon va fin i munnen efter att jag hade veterinären här och raspade tänderna i fredags. Cherry va super mjuk och tog verkligen stöd mot bettet utan att hänga sig i vänstertygeln som hon gjort tidigare. En övning som jag använde va att flytta henne från en 20m volt in mot en 10m volt sen tillbaka ut igen. Det ska inte vara någon skarp tvärning utan det ska ta ca. 2-3 varv innan man är inne på den volt man vill och lika så tillbaka ut till den stora. Det får hästen att jobba bra med sina bakben. Men det gäller för ryttaren att vara med annars sticker det iväg en bog eller ett bakben så hästen slipper jobba. 

Eftersom hon inte har någon bra kondition än så skrittade och travade jag bara. Passet blev ca 35 min långt + 15 minuters avskrittning. Hon blev ganska flåsig och lite svettig men det är något vi ska jobba på. Vi ska bli i toppform båda två den här säsongen.

Nu drar vi igång..

På den här sidan är tanken att man ska kunna följa MRK's ryttare som är med i det nya projektet "Team Fälttävlan". Här ska deltagarna berätta om deras träningsupplägg och tips inför den kommande tävlingssäsongen. Vi har börjat det hela med planeringsträff idag, tisdag den 3 februari. Nästa möte blir den 24 februari då vi ska gå igenom vår utrustning och se så allt är godkänt för fälttävlan. Sen så ska vi även ha med oss våra tilltänkta tävlingsterminer så vi vet när man kan pressa in alla träningar som vi vill hinna med. 

Hoppas det bli intressant läsning! 


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0