Lisen september

Jag har varit ganska usel på att skriva på bloggen på sistonde men vi har hållit igång som vanligt efter fälttävlan. Förberedelserna inför fälttävlan var mest att hålla igång honom med lite extra intervall träning. Vi har försökt komma ihåg vad filmen vi såg sa och tränat ganska mycket efter det.

Intervall: Var fjärde dag(blev inte riktigt så mycket)

Hoppning: Nån gång i veckan. Eftersom vi inte tränat under sommaren har hoppträningen bestått mest av tävlingar.

Dressyr: Två gånger i veckan. Jag har lite svårt att träna dressyr själv på banan men red en del på gärden och på vägar.

Uteritt: Två gånger i veckan. Hehe, jag rider ut typ jämt så… no problems^^

 

 

 

Såhär i efterhand skulle jag vilja lagt ner mer tid åt dressyren.


Alice och Mikaela

Hej! Det var väldigt länge sen jag skrev och det beror på att Harley vilar just nu. Jag tänkte att jag kan ju i alla fall berätta hur jag och Mikaela tränade inför fälttävlan.
Jag: Harley har haft problem med hårda gallor på ett framben. Och dom var inte vackra några veckor innan fälttävlan. Så det enda vi gjorde var att försöka hålla konditionen uppe. Men vi ville spara på honom så det blev inte så mycket slitsamt arbete för hans del. Men vi gjorde börprov och sprang på asfalten några gånger för att kolla så att han mådde bra hela tiden. Och det fanns inte ett tecken på att han hade ont eller var halt. Och han hoppade och var lika glad som vanligt. Så det är inte mycket att säga om våran förberedning inför tävlingen. Det är kanske inte det bästa sättet. Men vi träna också mycket mjukgörande för att inte stelna till också.
Det gick ju inte jätte bra för oss i tävlingen. Men jag är ändå nöjd och hoppas på att kunna rida några fler nästa år. Innan det behöver vi nog lära oss att dressyrstaket är några monster ;)
Mikaela (Alice skriver): Hon jobbade på som vanligt. Det blev inte så mycket hoppning men hon tränade kondition och dressyr en hel del. Det är ju svårt för Micke att kunna rida sex dagar i veckan. Så Annika Sätter rider ju honom en dag i veckan och sen brukar micke rida fyra gånger i veckan ungefär. Så Hans förberedelser gick mest ut på att röra på sig ordentligt fem dagar i veckan och försöka få hans midjemått att minska x)
För Mikaela gick det ju desto bättre.. Nolla både terrängen och hoppningen på hinder. Men fick tyvärr lite tidsfel i terrängen. Men hon var jätte nöjd med resultaten. I dressyren hade hon lite otur i vänster galoppen och fick tyvärr en fel galopp. Vilket drog ner hennes poäng ganska mycket. Men hon fick 60% i alla fall så det är ju lungt godkänt :D
Muscot är på Kvinnersta i två veckor nu för Mikaela har stalltjänst. Så där blir han riden ordentligt och det blir nog några tävlingar till innan säsongen är helt slut. :D

Anna

Hallo fälttävlans tjejer!!! Jag är jätte nyfiken på hur ni la upp trimmningen inför fältävlansstarten!

Här kommer min vecka:
Måndag 7:e: Dressyrjobb,  kändes bra men har lite svårt med tajmingen. Förvänd galopp blir lite stressad och hon drar iväg

Tisdag 8:e: Dressyrjobb igen, tränade mycket övergångar. Drar iväg efter galopp, fick göra många ryggningar så blev det bättre. Skritt galopp skritt.

Onsdag 9:e: Red travcavaletti på 8 volt för hon skulle få gymnastisera lite.

Torsdag 10:e: red ut en ”lugn” tur. Var ganska fjantig!

Fredag 11:e: Dressyrträning för Lollo Åman. Fick jobba mycket med takt och balans. Skulle våga fånga upp, sen släppa och rida framåt. Det var jättesvårt för vi brakar iväg all världens väg. Ingen kontroll på någonting och kunde knappt rida dit jag skulle… kändes hemskt.. Sen helt plötsligt hittar hon balansen och känns helt super!! Varar inte länge men nu har vi och träna på!! Jag måste våga släppa henne så hon får bära sig själv utan att hon blir för låg i formen.

Lördag och Söndag fick hon vila.


RSS 2.0