Anna 30/3

Lördag: Dressyr pass, fick äntligen henne i balans i galoppen här och var. Hon har varit för svag för att riktigt bära sig men stundtals så samla hon sig och lät som ett frustande ånglok! Körde korta intervallserien.

Söndag: Banhoppning för pappsen. Han hade använt sin kreativa sida och släpat fram allt läskigt han kunde komma på! Värst var att han tagit med sin köksmatta och lagt över en bom. Vilket hopp det blev...

Måndag: Gymmet: kondition 40 min. Lady vila.

Tisdag: Red intervallgalopp över 2 upplagda bommar med 9 m mellan, varvade med att lägga 2 eller tre galoppsprång mellan. La även volter över och emellan ibland. Hon lyssnade fint mellan bommarna men drog lite efter ibland. Hon blev svettig av att jag körde det långa intervallschemat.

Onsdag: Lady vila. Gymmet 35 min kondition. Torsdag: Hanna dressyr

Fredag: Hoppade lite som genrep inför söndag. Fick hoppa en oxer som var lite längd på för pappa ville kontrollera att hon tog ut sprången ordentligt och det gjorde hon verkligen! En annan rolig sak var att hon har börjat göra rena galoppombyten nu igen, det har hon inte orkat göra på länge! Gymmet 40 min kondition

Lördag: Lättare pass och känna så allt kändes bra.

Söndag: Hoppade utbildningshoppning i Karlslund 90-100 cm. Fick två felfria ritter så nu har vi undertecknat ryttarboken! Hon var pigg och ville gärna springa på tvären i hörnen och jag red lite för mycket framåt ibland så det såg ut som hon fick ett hagelskott i rumpan (Glömde vilken häst jag satt på och red som jag gjorde på Orup när det var två galoppsprång framåt). Hon är lite svag i galoppen och vill falla isär lite när man går upp i tävlingstempo men snart är hon nog stark igen!


Alice och Mikaela 25/3

Jag och Alice var hopptränade i Västanby.
Mikaela: Jag red Muscot istället för Sture därföt sia tyckte att jag skulle rida någon som kunde och inte bara behöva koncentrera mej på hästen och också på min sits. Muscot var jätte pigg och tyckte att det var jätte kul.
Alice: För mej gick det verkligen jätte bra. men har lite problem med att få den där fina och korta galoppen. jag måste också träna på att inte dra bak min vänstra skänkel så mycket.

Alexandra

Nu är det väl på tiden att jag uppdaterar.

Det som har hänt på den senaste tiden är väl att vi va och hopptränade i västanby och det gick ju verkligen inte bra. Hon gick inte fram för skänkeln så därför blev det väldigt orytmiskt och vi fick lite stopp här och där.  

Så på onsdagen efter så åkte jag och hoppade i Viby för Marion och då gick det så himla mycket bättre!!! Där fick jag öva på att hon skulle gå fram för innerskänkeln och att jag måste få ett stöd i handen. En viktig grej är att man måste få igenom det man vill i skritten annars så är det ingen idé att gå vidare. Nästa träning så måste jag träna på att kunna hänga med när vi hoppar högre hinder, för jag är som en liten vante. 

Igår så red jag dressyr i västanby och det gick ganska bra. Ibland hade hon nerverna på utsidan och blev spännd men det är sånt jag får jobba på. Hon blev ändå ganska mjuk och fin men måste jobba vidare på att ha mer power i gångarterna. Vägen hem va ett äventyr men vi kom hem i alla fall.. hehe

  

Lisen 22/3

Shottis har varit förkyld ett tag nu så det har för det mesta blivit skritturer.
Men igår var jag och Shottis iväg och tränade för Ola hos Odmarks för första gången. Det var lite pirrigt eftersom det var första gången. När vi först kom in i ridhuset var han jättepigg och tittade på allt. Dock tappade han större delen av bjudningen efter första varvet på volten. Men Ola sa vad vi skulle göra och på slutet så gick det bra.
Sen så blev det en timmes avskrittning. En aning tråkit, hälsningar shottis. Mamma skulle nämligen också rida och sedan åka hem med Madison först eftersom vi inte kan ta  båda hästarna i transporten. :S 
Idag skrittar Linda ut i snövädret.

Alice och Mikaela 20/3

Har inte blivit så mycket hård träning nu . för dom har inga snösulor kvar. Så nu väntar vi på att snön ska försvinna, men alice har ridit lite lätt på muscot, sture och harley i veckan.
Mikaela har tränat fotboll och alice har tränat aerobic.

Anna 20/3

Måndag: Lättare gympass för mig med mestadels styrkemaskiner även ett lättare dressyrpass för Lady då hon blev vaccinerad i fredags. 


Tisdag:
Red ut i det fina vädret! Kom inte så långt bara... Det var lite blåsig så då blev hon extra känslig. Slängde sig runt så jag nästan åkte av vi Maddes hus. Var verkligen jättejobbig och inte kontaktbar och eftersom det kom så "många" bilar så kände jag att jag inte vågade bråka mer med henne för det går inte alltid att få henne ur vägen när det kommer en bil. Oftast hjälper det att rida hemåt så går hon fint. Hon är inte fjollig för bilar men jag kände att det inte var rätt dag att rida längre. Red till lilla röda stugan och sen vände jag och red på min grusväg upp och ner och det tycker hon är kul. Tog en långsam galopp på den och räknade sekunder.

En vända tog en minut. Kan mäta den för att kolla vilket tempo jag red i. Undra om underlaget kan räknas som bra att galoppera lugnt på? Hovarna sjunker ju ner ca 1 cm så då borde det väl svikta lite?


Onsdag:
Hanna har hoppat ett lätt pass


Torsdag:
Lady har fått massage. Hon kändes mycket fräsch tyckte massören. Fanns en liten spänning i länden.  Jag hade känt att hon var hårdare just där när man drar med fingrarna bredvid ryggraden men nu är hon mjuk hela vägen. Red ett joggingpass på kvällen.


Fredag:
Hoppträning för Pappsen. Det var en klurig övning. Det röda och det gula hindret låg på 110 cm och det blåa på 50 cm. Man skulle byta galopp över det blåa genom att precis runda stödet på tex det röda. Sedan gällde det att hitta en anridning i den snäva svängen som blev direkt till det röda eller det gula. Hittade på slutet en mycket bra anridning på två galoppsprång framåt som jag lyckades göra fyra gånger i rad.  En gång slarvade jag med drivningen i svängen så då studsa hon bara upp och ner så jag fick lägga en volt. Det är det svåra med en tokpigg häst, att man måste hålla om med skänkeln även på dom och inte bara bromsa!




Nu ska vi börja träna på allvar! Dels så har det gått en vecka från vaccineringen och sen så har massören gett klartecken att hon är fräsch!


Henrietta 18/3

Hejsan! Jag tänkte att det var dags för mig att börja skriva med så..
Wisse stod på vila hela januari så vi är mitt i "igångsättningsfasen" just nu. Eftersom skolan tar så mycket tid så rider jag bara varannan dag och då när jag rider så gäller det att köra hårt.
I Lördags var jag och banhoppningstränade i Kvinnersta. Det gick inte så bra tyvärr eftersom vi inte fick till något bra tempo så han krånglade lite och vägrade men det ska förhoppningsvis bli bättre med det ifall jag kommer igång ordentligt.
I Måndags så konditionstränade han och jag. Wisse fick galoppera några kilometer i högt tempo. Där vi galoppera var det mjukt underlag men kuperad terräng och det var toppen för han fick verkligen jobba. När vi sen skrittade hem tränade vi på lite skänkelvikningar och öppnor.
Och idag, Onsdag så ska jag iväg och träna hos Anna i Hult lite senare :)

Alice 15/3

I går var det ju hoppträning på Kvinnersta. OCh det gick riktigt bra. Hoppade 70 och 90. Men i 70 blev han så jävla stark och i 90 så fick han lite flack galopp. Men han skötte sej riktigt bra och försökte hur illa han än låg.
Så jag satsar på 90 och 100 i karlskoga om några veckor och hoppas att det går vägen så jag har kvalat klart för fälttävlan för det vore väldigt skönt.

Och förra måndagen så hoppträna vi ju och det gick bättre än sist.

Och jag har tränat aerobic som vanligt :)


Lisen

Hej, nu har även jag hittat hit :D

lördag 7/3
Jag och Mamma red en tur runt skogatorp. det gick bra men vägen var på sina ställen isig så det blev ganska mycket skritt. Scottis kändes peppad, alltid roligt!
söndag
 Mamma och jag red på banvallen mot dormen. Underlaget var bra så vi galopperade på. Men vi blev mycket blöta av snön från träd och grenar. VAR ÄR VÅREN?!
måndag
Idag åkte vi till västanbytorp och hopp-tränade för Sia. Första trekombinationen ryckte jag Shottis i munnen så jag  fick göra en knut på tyglarna och sätta händerna bakom huvudet nästa gång.
Sista rundan slog han i en bom och hindren efter kom han igång å hoppa ordenkligt! KUL!
tisdag
Schottis är lite förkyld så han får en vilodag idag. Linda kommer och tränar hos anna imorgon...
Längtar efter sommar(madison o lisen)Längtar efter sommaren! (lisen o madison)

Anna 10/3

Måndag 9: Har ridit ett lättere dressyrpass, trodde hon skulle ha träningsvärk efter studsen men hon kändes mjuk ch bra. Tisdag 10: Tänkte träna på att rida ut för det är någor vi verkligen har svårt för och det måste vi ju lära oss om vi ska rida fälttävlan! Skrittade iväg grusvägen uppåt mullhyttan, hon kändes pigg glad och peppad så jag tänkte att hon börjar kanske gilla det här.

Kom precis förbi Maddes tomtgräns när maskandet börjar... Hon frustar flåsar och slänger sig runt. Försöker hitta på saker att distrahera henne med så hon fortsätter framåt men tillslut tar de hemska tankarna över och hon börjar hoppa upp och ned och svänga runt i luften. Då gör jag halt så får hon bara stå still. Klappar och rider hemåt en liten bit så hon samlar tankarna, travar lite skänkelvikning gör volter och sen vänder vi runt och rider uppåt igen. Så där får vi hålla på ungefär var 50:onde meter.. Tillslut så når jag målet för dagen, att komma upp till asfalten! Sen red vi hem och då går hon ju så fint så! 

jaa... vi har något att träna på!

Alexandra 9/3

I onsdags va jag iväg och hopptränade för Marion i Viby ridhus och det gick bra. Vi hade en lång framridning och de var välbehövligt, Marion tyckte Cherry va bra på dom övningarna vi jobbade med förra hoppträningen.

Sedan när vi började hoppa så startade vi med en liten stuts på en volt. Den övningen gick riktigt bra tack vare att jag bara brydde mig om hindrena. För på vägen dit så fjantade hon sig massor i ena hörnet och vägrade gå dit. Eftersom jag har väldigt lätt att bli spänd och arg så struntade jag i hennes dumheter och bara red och det gav resultat. 

Nästa övning var en kombination på ena långsidan med räcke - bom- räcke. Det gick ganska bra men när det blev lite högre så märktes det väldigt tygligt att jag slänger fram överlivet lite för mycket. Det räckte med att jag rätade upp mig mer och bara la fram händerna för att vin inte skulle få lika trångt i kombinationen, så det är verkligen något att träna på. De hindrena vart kanske som högst 90 cm.

Den sista övningen var en oxer på medellinjen med tre galoppbommar innan så man fick rätt avstånd. Jag har lite problem med den här övningen eftersom man måste ha en bra galopp genom svängen. Men har man det så är övningen är både rolig och läskig för men kan få såna fina språng men det brukar ofta bli lite för roligt efteråt oxå.  Det gick riktigt bra men som jag anade så blev det lite bus efter.

Den här tråningen så har jag insett att Cherry uppför sig som jag rider.. Rider jag bra som jag vet att jag kan så är hon jättefin. Men blir jag spänd och okänslig så tappar hon galoppen och då förstörs allt. Så nu är det upp till mig att hon och jag blir bäst ute på tävlingsbanorna.. hehe


Anna 8/3

Veckans Ridning: Jag har fokuserat på att få henne mjuk. Hon har varit ganska stel och springig. Jag har tränat mycket sidvärtsrörelser och hon har ju tendensen att jazza iväg förmycket åt sidan när man lägger till skänkeln. Får ta några steg sen rakt och sen några steg igen. Jag har inte full styrka i handen än så det blir inte så mycket galopp som jag skulle önskat.

Hoppträning: Första gången Lady hoppar på över en månad.. Behöver jag säga att hon var pigg? Vi hoppade en 5-studs och fick träna på att vara stilla och följsam och låta hästarna tänka själv. På slutet var mittenhindret lite över en meter högt och då kändes det som att sitta på en märla. Hon var verkligen blixtsnabb i benen. Hoppade för första gången på mitt nya bett och jag är supernöjd! Hon lyssnar jättebra utan att bli för backig. Har ju funderat så vad jag ska ha för bett som jag kan ha kontroll på henne utan att det blir för skarpt men detta var helt lagom! Bettet är bra för det spänns med en rem under hakan så då kan hon inte lyfta upp det och bita i det som hon annars gärna gör.

Mitt nya bett
 
Gymmet: Jag gör alltid 20 rygglyft, ca 50 situps och lite blandade armövningar. Måndag 60 minuter kondition. Tisdag 70 minuter kondition, Fredag 45 minuter kondition. Undra hur lång fälttävlansbanan är? man kanske skulle ha som mål att kunna springa den sträckan på löpbandet!

Alice 2/3

Lördag: Då red Mikael och jag lite dressyr på Sture och Harley, på isen. Det var lite läskigt men det var jätte bra underlag där .
Igår: Eftersom sture är förskyld så kan vi inte rida för hårt. Så vi skritta ut en sväng och red lite markarbete. Dom var jätte fina tills Harley gick igenom isen på en liten vattenpöl typ . Då försvann all koncentration typ.


Anna 1/3

Tisdag 24:e red ute i snön tillsammans med Emma och Lottie. Skrittade mycket och gjorde sidvärtsrörelser. Jogga lite trav och man märkte att hon fick jobba! Får ju inte rida än med handen så jag tar det försiktigt!

Onsdag 25:e Gymmet: Slog mitt personliga rekord på träningngcykeln! "Cyklar" alltid 10 km och tar tid. Sen körde jag lite andra konditions maskiner, totalt 45 minuter aktivt. Gjorde också situps, rygglyft och armmaskiner.

Torsdag 26:e Dressyrjobb med öppnor och slutor och många halter, hon var mycket mjuk och trevlig. Red lite försiktigt galoppjobb och sen tog Hanna över och red lektion.

Fredag 27:e Gymmet: 60 minuter konditionsmaskiner, sedan rygglyft, armmaskiner i intervaller om 20 st lyft. Provade en roddmaskin den var frän! Idag började jag med en annan maskin innan cykeln och då lyckades jag inte tangera mitt rekord på träningscykeln 10km. Tänk att man är så bräcklig i orken att lite mjölksyra förstörde resultatet!

Red galoppåtta men bom att byta galopp över, i bland volt i bland byta varv. Mycket nyttigt att träna samspel och lydnad! Hon vill gärna tränga innerskänkeln i hoppet och lägger man till skänkeln svarar hon mer framåt än att runda sig. Blev dock bättre och bättre!

Söndag 1:e Dressyrjobb med mycket övergångar. Galopp, skritt, galopp var mycket nyttigt och samla henne på bakdelen mkt bra.

Alexandra 1/3

Nu va det ett bra tag sen jag uppdaterade.

tisdag 17/2: Då va jag iväg och hopptränade för första gången den här säsongen och det var för Anna. Det gick ganska bra men hon blir lätt stark och tar saken i egna hovar. Vi måste verkligen öva på att det fina arbetet hon gör när jag rider dressyr även ska visa sig i hoppningen.. Men det är ju inte det lättaste.

måndag 23/2: Då va det hoppträning för Sia i västanby. Efter en dålig framridning så kan jag inte förvänta mig så mycket. Jag måste verkligen lägga ner mer jobb vid framridningen annars så går inte resten av passet bra. Jag hade samma problem som vid förra hoppträningen, att hon inte lyssnar utan bara rusar på hinderna. Jag blir då väldigt spänd och kommer lätt tillbaka till min gamla och förbjudna ridning då jag rider med handbromsen i mot hinderna. Hon va dock inte riden under helgen och det gjorde ju att hon va extra pigg. Nästa hoppträning så ska jag rida fram mycket bättre så får vi se om det ger något resultat.

fredag 27/2 & lördag 28/2: Dessa 2 dagar har jag ridit hemma och det har verkligen gått superbra. Vi red i snön som är bra när hon är pigg. Den gör ju så att det blir lite extra jobbigt så hon inte vill busa lika mycket. Dom här dagarna har de viktigaste sakerna varit att jag ska ha ett bra tryck bakifrån och ett bra tramp i stigbyglarna, det är ju väldigt viktigt att ha ute på en terrängbana. Jag har även tränat lite kondis på henne och galopperat runt på gärdet 2 varv och med ett bra tempo, efter det så har jag skrittat 2 varv och så lite galopp till efter det.

(har ridit mer än jag tar upp här, men att skiva allt kan ju bli tjatigt!)

/Alexandra

RSS 2.0