Anna

Måndag: Dressyrjobb. Kändes väldigt fin i sidorna men längde inte riktigt på steget, börjar bli cementhårt på banan så jag måste fjäska till mig en djupharvning! Får till galoppen riktigt bra i ena varvet men inte i det andra.. konstigt!

Tisdag: Årets höjdpunkt! Terrängträning hemma hos Sia. Lady inledde med att vara lite tittig på stenar och jordhögar och slingrade sig lite de första hoppen men stannade inget. När hon började första att det var hoppning det handlade om blev hon som en tiger! Det läskigaste var Alice fina hus som vi höll på att riva! Det var ganska smalt  mellan tornen och eftersom Lady slingrade sig så skrapa vi i lite men alla inblandade höll! Lady har lite svårt att förstå att man kan trava ner och upp ur diken utan dom ska hoppas! Lite bökigt när det kommer en stock på studs efter då satt jag lite löst! Vattnet gick förvånadsvärt bra, lite moraliskt stöd från de andra så gick hon ner i vattnet, sedan gick det bra upp och ner! Hon blev väldigt svettig så jag få nog öva konditionen bättre!

Onsdag: Lady fick nya skor så då blev det vila.
Torsdag: Pågrund av tidsbrist blev det vila igen... inte bra!
Fredag: Red intervallschemat i galoppen och hon kändes riktigt bra!
Lördag: Matte har grillat upp ryggen så hon kunde inte ha normala kläder på sig... blev en ofrivillig vila även i dag!
Söndag: hoppträning på nyharvad bana. Kändes riktigt fin i den stekheta solen! Tränade ett avstånd på tre långa galoppsprång och ett böjt spår på antingen fyra korta eller tre jättelånga. Red oftast fyra korta men provade tre långa. Det gick fint att gasa på men hon blir ju flack om man rider framåt på fler en tre galoppsprång i andra serier så det får jag tänka på i distanserna 5 galoppsprång och uppåt att det är bättre att lägga in ett extra för att få en bra galopp.

Alexandra

Torsdag 14/5: Fortsatte på samma sätt som tidigare dagar och hon gick mjukt och trevligt!
Fredag 15/5: Red på annat bett idag och hon va inte lika stadig på detta. Tidigare har jag ridit på ett vanligt tre-delat men de sista dagarna gick jag över till ett rakt gummibett med fasta ringar och det har hon varit väldigt trevlig på! Idag så gick jag tillbaka till det tre-delade och hon blev lite ostadigt.
Lördag 16/5: Tävling i Glanshammar. Började med 1m och hon va superfin på framridningen, redan från början gick hon fram för skänkeln och tog ett fint stöd på bettet. Jobbet jag har lagt ner under veckan ger resultat och det är ju kul att se. Vi lyckades faktiskt bli 2:a i klassen och jag va riktigt nöjd med vår runda där jag vågade göra lite omhoppningssvängar. Till andra klassen 1,05m så hade hon nästan blivit för pigg men lyssnade fortfarande. Resultatet blev inte lika bra i denna klass då hon blev lite lång på ett räcke och rev, sen så kom vi lite konstigt på en oxer som gjorde att jag blev efter i språnget och tappade tyglarna lite så jag gjorde en volt. Men över lag va det en bra dag för hon va riktigt fin att rida och lyssnade jättebra.
Söndag 17/5: Vila
Måndag 18/ 5: Vila

Tisdag 19/5: Vila

Onsdag 20/5: Red barbacka hemma, va dom halt i gräset så jag kunde inte trava och galoppera så mycket. Blev mest skrittjobb.

Torsdag 21/5: Red ut i skogen.

Fredag 22/5: Red ut

Lördag 23/5: Trimmade lite inför tävlingen och det behövdes verkligen. Har inte kunna rida så mycket denna vecka pga. massa saker, tyvärr. Hon va ganska fin men ville inte jobba med bakbenen så bra under sig som hon kan.

Söndag 24/5: Tävling i Askersund. Jag hade sovit lite i 2 nätter så om jag tänker efter nu så skulle jag inte åkt. Resultatet speglas väldigt klart i hur jag har ridit i veckan. Hon gick inte fram för skänkeln alls och jag gjorde inget åt det. Den här tävlingen va första gången jag gick direkt in i 110cm och hade behövt ha henne riktigt fin. Tyvärr så fick vi 2 stopp, sånt kan hända och vi tar nya tag inför laghoppningarna i Viby.


Anna

13/5 Onsdag: Red denna bana med låga hinder.  Jättenyttigt att träna på att hinna bli klar direkt  efter sväng.


14/5 Torsdag: Red ut uppåt Mullhyttan. Kan ni tänka er! Vi kom hela vägen upp till banvallen! Tog en galopp där. Hon var tveksam men gick hela vägen. Gjorde bara ett tokhopp!
15/5 Fredag: Red ett dressyrpass utan stigbyglar. Blev lite si och så eftersom jag hade Tequila med på banan.

16/5 Lördag: Lady vila
17/5 Söndag: Hoppträning. Hoppade trekombination vilket kändes stadigt och bra. Fick också hoppa en kombination med oxer in eftersom vi rev den sist på tävlingen. Lady kändes lite småseg vilket inte är vanligt. Får hoppas hon bara är trött för att de går ute och inte håller på att bli sjuk!


18/5 Måndag: Lady fick vila

19/5 Tisdag: Dressyrpass med mycket förvänd galopp, gick fint men känns inte så på som hon brukar.

20/5 Onsdag: Blev ett sent ridpass i mörkret. Hon var väldigt uppspelt men detta gjorde att hon satte under sig ordentligt och gick riktigt fint.

21/5 Torsdag: Lite löshoppning över ett lågt hinder tillsammans med fölen.

22/5 Fredag: Dressyrpass med galoppbommar Fick den där härliga samlingen i galoppen i ena varvet.

23/5 Lördag: Red ett blandat pass som avslutades med några språng för att det var en bekant till pappa som ville titta på Laddan. Känns inte riktigt som hon tar för sig fram till hindrena undra om det kan vara att hon behöver verkas? Tyckte nämnligen hon var struttig precis före verkningen förra gången med. Kanske ska ha tätare intervaller.

24/5 Söndag: Träning för pappsen. Hoppade denna bana  på max 90 cm som högst. Träna på att hålla ihopp och rida rätt väg och balanserade svängar. Var riktigt kort  mellan hindren så man fick vara noga med att få till bågen annars blev det inte bra! Lady slarvrev ett hinder för att hon inte var fokuserad. Ovanligt för att vara henne!


Lisen 17/5

Nu var det ett tag sen jag bloggade, men vi har kört på som vanligt :)

söndag: (Lisen skriver). Idag var första lagtävlingen som jag och Schottis hade tänkt vara med på. Men i så fall skulle vi behövt göra en felfri uppvärmningsklass- i vilken vi fick ett pet. Men överdomaren var schysst och sa att om vi red felfritt i omstarten skulle vi få vara med ändå. Men vi fick ett pet i den också :s. Annars kändes det jätte bra och han bjöd framåt och allt :) .

måndag: Vila.

tisdag: (Lisen skriver). Idag red jag och Ella ut en sväng i skogen, jag på Schottis och Ella på Madison. Det gick bra och Schottis var pigg o gla’.

onsdag: (Linda skriver). Idag red jag hos Anna. Vi körde hoppning med ”snäva svängar” då hon la tunnlar som man skulle rida igenom innan hindret, så man kom rakt liksom. Sen fick vi också rida tunnlar långt ut i hörnen för att få prova lång en anridning, då man bara skulle träna på att sitta o vänta på dom tills de hoppade. Schottis var pigg och väldigt lydig :).

torsdag: (Linda skriver). Idag tog jag och Schottis en mysig liten tur i skogen, men det blev även lite intervallträning. Först galopperade vi på ett gärde, sen fortsatte vi galoppera ner på en stig över ån och en uppförsbacke. Sen skrittade vi en lång stund. Efter det tog jag gärdena hem istället för grusvägen och då skulle vi ”BARA TRAVA”, men Schottis skulle ju såklart galoppera istället, så då fick han det. Men det blev några glädjeskutt också :)

fredag: (Linda skriver). Idag red jag med Cornelia. Vi red runt mullersäter. Vi tog en ganska lugn tur eftersom Schottis och Flash ska tävla på söndag. Men vi tog en liten galopp på gärdet och en i skogen. Schottis var busig och pigg.

lördag: (Lisen skriver). Jag och Schottis tog en barbacka tur. Lugnt och så gick det. Punkt.

söndag: (Lisen skriver). Täävling idag! Taggad på att kvala för laget :D. And we DID it! (Y) Han var ”lite små seg” i början av rundan men när han kom igång kändes det riktigt bra. Det är ju liksom så lätt att peta ett men idag hoppade han ordentligt! :)


SARA 17de maj

i måndags var det ingen ridning för att det var tävling på söndagen, gick väll inte så bra kan jag inte påstå! men på omhoppningen kom vi iaf till 4de hindret.
tisdag: red ut på gärdet med mamma och gjorde lite fattningar osv. gick bra
onsdag: ingen ridning
tordag:red ut ensam, gick bra :)
fredag: gick hemma och åt mat!
lördag: red ut med josefin i skogen med hästarna, väldigt mysigt men dom vart lite pigga
söndag: red själv idag, först lite barbacka från hagen och hem. sen ut och rida på fält med lång uppförsbacke att galoppera i.

Alexandra

Torsdag: Markarbete hemma.
Fredag: Vila
Lördag: Trimmade inför tävlingen. Hon va mycket mjuk och följsam
Söndag: Tävling i Kristinehamn. Första klassen va 1m och då gick grunden riktigt bra, men i omhoppningen så satsade jag ordentligt men det höll inte utan vi rev 2 hinder, men det kanske funkar nästa tävling. Man måste ju träna på att rida omhoppningar oxå. Till nästa klass så gjorde jag en urdålig framridning och hoppningen gick ju där efter. Hon gick inte fram för skänkeln utan vi fick 1 extra galoppsprång på all distanser. Vi va dock felfria till sista hindret och då tyckte hon att nu får du rida ordentligt så hon stannade. Sen red jag på det igen och hon hoppade bra, men det gäller för mig att vara fokuserad till 100% HELA tiden!!!!!!
Måndag: Jag la vikten på att hon skulle gå fram för skänkeln och öka och minska bra, för att annars så blir det inte aktivitet i bakbenen och det behövs när vi hoppar 110. Det gick inte alls bra i början och jag tycket synd om mig själv att det bara går bakåt.. hehe Men sen när jag fokuserade mig på vad jag skulle göra och gjorde det ordentligt så gick det riktigt bra faktiskt.. Jag tror jag har koncentrationssvårigheter. hehe
Tisdag: Hovslagaren va här så hon fick vila
Onsdag: Fortsatte på samma spår som i Måndags att hon skulle lyssna framåt och att jag måste rida ordentligt hela tiden. Jag red lite som om jag red fram till en tävling och insåg att framridningen måste jag lägga minst en halvtimme på och inte bara svischa över som jag gör nu. Sen så red jag lite olika övningar över 2 små hinder jag hadeställt upp med 17,5 m mellan. Det gick bra och jag tyckte att jag fick tag på henne snabbare efter, dock är det en del kvar tills det blir bra omhoppningssvängar. Men det är bara att öva.

Lenita 12/5


Det var ett tag sedan jag skrev så det blir mest en sammanfattning av vad vi gjort hittills. Vi har hoppat ca 1gång per vecka, tränat en hel del tornerspelsprylar och så har jag tömkört och tränat lite för att eventuellt kunna köra henne lite längre fram.

I söndags var vi hos Arbogakuskarna och tävlade KM. En liten klubb men med ett väldigt gott gäng som håller på med lite allt möjligt i hästväg. Vi hoppade en clear round och en A:0 A:0 på 90cm. Fick en felfri runda och en runda med 4fel då jag missade på ett hinder och var tvungen o lägga en volt.

Jag är dock väldigt nöjd för Biza kändes enormt bra. Hon lyssnade hela tiden både framåt och tillbaka. Vi tog oss enkelt över alla hinder. Detta var ändå bara vår 3e start på 90cm sedan jag tog över henne och 1a starten sedan vi flyttade till fastlandet. Med andra ord så är jag väldigt nöjd med min häst just nu.

Kanske, kanske, kanske debuterar vi på 1m snart.. Som det kändes i söndags så var det i alla fall inte långt borta..


Anna

3/5 Söndag: Lady vila.

4/5 Måndag: Lady fick 1 ½ timmes helkroppsmassage. Matte var helt slut och Lady avspänd och gäspande! Mycket lättare i dag att massera henne. Var bara ryggmusklerna som kämpade emot lite och inte vilje följa med dit jag ville. Men det blev bättre och bättre.
5/5 Tisdag: Ridning i mörkret på ridbanan och det blåste för fullt! Tänkte innan att nu blir det nog hur som helst men jag joggar runt henne lite. MEN hon var strålande! Avspänd och mjuk och gjorde sidvärtsrörelser i alla gångater, även galoppen. Undra om det var för jag red kravlöst och inte gick på henne så mycket? Visst några kast får man räkna med och lite troll bland hindren i hörnet var det allt!
6/5 Onsdag: Hade två 50 cm hinder som jag varierade galoppsprången mellan. När man länger henne rejält tappar hon liksom balansen och går korsgalopp. Är nog inte tillräckligt stark än. Får försöka bara länga kortare sträckor.
7/5 Torsdag: Lady vila och fick en rygg och mage massage.
8/5 Fredag: Cavalettibommar i trav och lite längre galoppbommar stog på schemat. Red travbommarna, gjorde halt och rygga, sen vända runt och tillbaka över travbommarna. Galoppbommarna gick bra men det blev några korsgalopper. Kändes fortfarande toppenfin i kroppen!
9/5 Lördag: Hopptränade lite på egen hand trotts blåst och en gräsklippande sambo som sköt sten åt alla håll. Hon landa i fel galopp när jag var lite övertydlig att hon skulle vara rak, när jag slappna av gick det mycket bättre. Kunde gå upp i ett friskt tempo och sedan ta tillbaka. Gjorde denna övning som var riktigt nyttig!  Röda är bommar på marken och blåa är ett hinder. Träna på att rida rakt, trampa lika mycket i båda stigbyglarna, titta rakt fram och även kunna vända in kort och hinna få hästen rak. När hindret är lägre kan man också göra halt för och efter. Träningstips!




10/5 Söndag: Red ett dressyr jobb och hon gick superbra! Vi kunde vända snett igenom i galopp utan att hon bytte och sen fortsätt runt fyrkantspåret i förvändgalopp, räckte med ett varv i taget och så fick hon vila. Det var flera år sedan hon orkade göra det! Red även förvänd galopp i stora bågar vilket också går jättebra. Alla byten blev också rätt och på de ställen de var tänkta! Jättekul!


Alice v. 19

Måndag: Då hoppade jag med Lisen och Sara . Det gick ga´nska bra men han var så himla pigg så han var lite svår styrd och antingen fick jag för lång oc flack galopp annars fick jag för kort och samlad galopp.
Tisdag: Jag var tvungen att hoppa idag igen för Annika var här och red Muscot. Det gick jätte bra för dom så hon ska nog rida honom på pay and jumpen i Viby eftersom Micke är i Belgien då fortfarande.
Onsdag: Då vilade han.
Torsdag: Jag longera lite som omväxling, han tyckte att det var ganska kul faktiskt.
Fredag: Idag ska jag rida ut en sväng eftersom vägarna är så mjuka av allt regn.
Och i helgen var jag och gymmade också. Ska börja göra det mer regelbundet nu.

Alexandra

Onsdag: Blev mycket galoppjobb även idag men mycket vikt på att kunna öka och sedan snabbt och lätt samla upp henne igen. Hon lyssnade super bra så det va riktigt kul att allt arbete man lägger ner ger resultat. Jag tränade även på att göra snabba vändningar på bakdelen som behövs vi bra omhoppningssvängar.
Torsdag:  Red lite barbacka. Det är nog något jag skulle behöva träna mer på för jag orkade bara rida i 20 min sen så hade jag superont på insidan av låren. Den lilla stund jag red så märkte jag i alla fall att jobbet jag hade gjort dagen innan satt kvar bra och hon lyssnade bra. Den tiden jag red shettis barbacka hon Anna så va galoppen den trevligaste gångarten, men på cherry va den lite större så traven va bekvämast på henne.. hehe
Fredag: Red tillsammans med mamma på ett gärde här hemma och hon va mjuk och lydig, precis som det ska vara.
Lördag; Vila
Söndag: Vila
Måndag: Hoppträning för Marion. Gick riktigt bra och jag har fått en mycket bättre grundgalopp som gör att vi kommer bättre på hinderna och gör så att båda får gott självförtroende! Vi hoppade en långsida med 3 hinder som det va 17,5 m mellan. Det blir vid lite högre hinder 4 jämna galoppsprång, men det va lågt i början så då skulle jag variera mellan 4 och 5 språng, det gick riktigt bra. Det som vi hade mest problem med var att lägga en rund och fin volt runt hinder nr.2. Det blev lite för mycket hand och för lite ben.. typiskt mig. Vi avslutade med att hoppa en bana där det krävdes en bra grundgalopp och det gick bra till sista linjen då jag backade för mycket i svängen.
Tisdag: Cherry och jag gick en promenad, vi hoppade lite diken för hand och det va mysigt :)
Onsdag: Vila    

SARA 5/5 - SEG

har vart väldigt seg på att skriva för att jag har varit sjuk och inte hunnit med att rida så mke, men nu är vi på banan igen!

förra veckan: måndag - ledig pga jag är sjuk

tisdag-
red till ridbanan hos bella och red lite mjuk dressyr, sedan hoppade. kom upp på ett hinder som var 1 meter och hon stannade inte en ända gång, då var jag glad :)

onsdag-
ledig
tordag- var borta på valborg så blev ingen ridning :(
fredag- uteritt ganska långt, var lite pigg men det gick bra
lördag-ute ritt igen barbacka på ett stort gärde. gick bra men hon ville springa lite :p
söndag- hemma och slöa i hagen

Anna

27 Måndag: Lady vila, Jag sprang min 2 km runda. Hoppade Queen.


28 Tisdag:
Red galoppjobb på fältet. Lät henne rulla på i lite högre tempo som jag ibland korta upp för att känna att hon lyssna. Fick hålla igång i två varv och blev svettig av det!


29 Onsdag:
Lady gick dressyrlektion med Mirre för mig, intressant att se henne jobba från marken. Mycket öppnor och slutor.


30 Torsdag:
Banhoppning för pappsen. Tränade på att rida ordentligt framåt mot hinderna och därmed får lite tidigare avsprång än vad jag är van vid. Jag sprang en 2 km runda.


1 Fredag:
Lady fick vila.


2 Lördag:
Tävling 110cm  i Kumla. Lady var jättetaggad och gjorde lite blandade småhopp i väntan på att få gå in på banan. När hoppningen började så var hon väldigt fokuserad och det stämde fint för oss. Red henne lite stort in i kombinationen som var en oxer och någon av oss rätade upp oss för tidigt inför B-hindret så bakre bommen petades ner med en lätt rivning, Synd då kombinationen var sista hindret i grundomgången. Sedan hem till massagekursen! Vi fick massera i flera timmar på våra hästar och gud vad jobbigt det var! Lady var lite spänd här och där efter dagen så det var extra jobbigt att massera för mig.


3 Söndag:
Lady vila.


RSS 2.0