Anna

3/5 Söndag: Lady vila.

4/5 Måndag: Lady fick 1 ½ timmes helkroppsmassage. Matte var helt slut och Lady avspänd och gäspande! Mycket lättare i dag att massera henne. Var bara ryggmusklerna som kämpade emot lite och inte vilje följa med dit jag ville. Men det blev bättre och bättre.
5/5 Tisdag: Ridning i mörkret på ridbanan och det blåste för fullt! Tänkte innan att nu blir det nog hur som helst men jag joggar runt henne lite. MEN hon var strålande! Avspänd och mjuk och gjorde sidvärtsrörelser i alla gångater, även galoppen. Undra om det var för jag red kravlöst och inte gick på henne så mycket? Visst några kast får man räkna med och lite troll bland hindren i hörnet var det allt!
6/5 Onsdag: Hade två 50 cm hinder som jag varierade galoppsprången mellan. När man länger henne rejält tappar hon liksom balansen och går korsgalopp. Är nog inte tillräckligt stark än. Får försöka bara länga kortare sträckor.
7/5 Torsdag: Lady vila och fick en rygg och mage massage.
8/5 Fredag: Cavalettibommar i trav och lite längre galoppbommar stog på schemat. Red travbommarna, gjorde halt och rygga, sen vända runt och tillbaka över travbommarna. Galoppbommarna gick bra men det blev några korsgalopper. Kändes fortfarande toppenfin i kroppen!
9/5 Lördag: Hopptränade lite på egen hand trotts blåst och en gräsklippande sambo som sköt sten åt alla håll. Hon landa i fel galopp när jag var lite övertydlig att hon skulle vara rak, när jag slappna av gick det mycket bättre. Kunde gå upp i ett friskt tempo och sedan ta tillbaka. Gjorde denna övning som var riktigt nyttig!  Röda är bommar på marken och blåa är ett hinder. Träna på att rida rakt, trampa lika mycket i båda stigbyglarna, titta rakt fram och även kunna vända in kort och hinna få hästen rak. När hindret är lägre kan man också göra halt för och efter. Träningstips!




10/5 Söndag: Red ett dressyr jobb och hon gick superbra! Vi kunde vända snett igenom i galopp utan att hon bytte och sen fortsätt runt fyrkantspåret i förvändgalopp, räckte med ett varv i taget och så fick hon vila. Det var flera år sedan hon orkade göra det! Red även förvänd galopp i stora bågar vilket också går jättebra. Alla byten blev också rätt och på de ställen de var tänkta! Jättekul!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0