Anna

Måndag: Dressyrjobb. Kändes väldigt fin i sidorna men längde inte riktigt på steget, börjar bli cementhårt på banan så jag måste fjäska till mig en djupharvning! Får till galoppen riktigt bra i ena varvet men inte i det andra.. konstigt!

Tisdag: Årets höjdpunkt! Terrängträning hemma hos Sia. Lady inledde med att vara lite tittig på stenar och jordhögar och slingrade sig lite de första hoppen men stannade inget. När hon började första att det var hoppning det handlade om blev hon som en tiger! Det läskigaste var Alice fina hus som vi höll på att riva! Det var ganska smalt  mellan tornen och eftersom Lady slingrade sig så skrapa vi i lite men alla inblandade höll! Lady har lite svårt att förstå att man kan trava ner och upp ur diken utan dom ska hoppas! Lite bökigt när det kommer en stock på studs efter då satt jag lite löst! Vattnet gick förvånadsvärt bra, lite moraliskt stöd från de andra så gick hon ner i vattnet, sedan gick det bra upp och ner! Hon blev väldigt svettig så jag få nog öva konditionen bättre!

Onsdag: Lady fick nya skor så då blev det vila.
Torsdag: Pågrund av tidsbrist blev det vila igen... inte bra!
Fredag: Red intervallschemat i galoppen och hon kändes riktigt bra!
Lördag: Matte har grillat upp ryggen så hon kunde inte ha normala kläder på sig... blev en ofrivillig vila även i dag!
Söndag: hoppträning på nyharvad bana. Kändes riktigt fin i den stekheta solen! Tränade ett avstånd på tre långa galoppsprång och ett böjt spår på antingen fyra korta eller tre jättelånga. Red oftast fyra korta men provade tre långa. Det gick fint att gasa på men hon blir ju flack om man rider framåt på fler en tre galoppsprång i andra serier så det får jag tänka på i distanserna 5 galoppsprång och uppåt att det är bättre att lägga in ett extra för att få en bra galopp.

Kommentarer
Postat av: Lenita

Det var väl onödigt att grilla ryggen!? ;) Terrängen var rolig i alla fall. Tack vare Muskot kom vi ju i vattnet också. Hoppas det blir fler sådana träningar snart!

2009-06-01 @ 11:21:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0